начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Ремонт за общински апартаменти - от кого?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ремонт за общински апартаменти - от кого?

Мнениеот cuckoo » 23 Апр 2011, 15:31

В нашия вход има 2 апартамента общинска собственост. В момента събираме пари за смяна на щранговете, но според ЗУЕС те не са собственици и не са длъжни да дават пари за ремонти. Доколкото знам, няма начин само на тях да не се сменят тръбите. Кой следва да поеме техните разходи - общината ли? А към кого по-конкретно да се обърнем там :)
Събираме по 150 лв. на апартамент - общо 15. За да поемем и техните разходи, ще трябват по още 20 лв. Да не ви разказвам с какви клизми се събират пари при нас :)
cuckoo
Младши потребител

Re: Ремонт за общински апартаменти - от кого?

Мнениеот toni_sf » 23 Апр 2011, 21:31

:D Ама толкова е лесно ,че незнам как да го кажа.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 23 Апр 2011, 22:04

toni_sf написа::D Ама толкова е лесно ,че незнам как да го кажа.

Обикновено си словоохотлив, но днес явно няма да си и Златоуст. :)

С молба, свободен текст сътворена от управителя на ЕС, ведно с приложен заверен препис от Р на ЕС относно ремонта, каните общината, чрез кмета, да ви преведе по съответната банкова сметка( ако имате такава, ако ли не- да заплати на управителя)- дължимите суми.

Мисия почти невъзможна (имаме си една наемателка на имот общинска собственост... мъка). И да се снабдите със ЗИ по реда на заповедното, ГПК брани общината и ... пак мъка. Сизифовска.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот toni_sf » 24 Апр 2011, 08:06

:D Мисията е много възможна ако преди ремонта с решението на ОС се отиде в общината и се представи и офертата на фирмата за ремонта :wink: И на ОС не карайте наемателите да се подписват на протокола защото те нямат право да взимат решения а участват само със съвещателен глас.Тук има и една тънкост вижте настанителните заповеди на наемателите ако в тях е посочено ,че те трябва да се грижат за собственоста на общината просто мисията е излишна.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 24 Апр 2011, 08:17

poli_g написа:
toni_sf написа::D Ама толкова е лесно ,че незнам как да го кажа.

Обикновено си словоохотлив, но днес явно няма да си и Златоуст.
Излишно е да Ви отговарям :D то в даден момент писва от недоспали, недоеб... ,неизтрезнели :wink: и не ми се класифицират още други термини .За всяко нещо си има нормален начин,метод и подход .И ми е много интересно това изказване ГПК брани общината.По вашата логика ГПК е направен за да пази държавата монополистите и всеки един който иска да цеди потребителите.Точно от такива компетентни юридически отговори ставам Златоуст :D Честит ти празник и днес да счупиш повече яйца. :wink:
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот cuckoo » 24 Апр 2011, 11:12

Христос возкресе!
Благодаря на отзовалите се
cuckoo
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 25 Апр 2011, 11:12

И повече зелена салата мастика и сочно агънце :D но не прекалено де и по умната с яйцата.
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот cuckoo » 05 Май 2011, 18:11

Обадих се в отдел "Общинска собственост" и една патка ме отряза, че наемателите участват в разходите. Когато й напомних за разпоредбата на ЗУЕС, тя каза: Шефката приема едикога си, аз не съм запозната със случая (какъв случай, какви 5 лв.?!)... и ми затвори.
Ще взема да отида при шефката заедно с малкия ревльо, нека й надуе главата, след като подчинените й не са в час.

Междувременно, едните наематели дадоха пари, не си ли знаят правата или има нещо, което аз не знам? Но другият, макар и перко, все пак е юрист :? и казал, че не дава.
Мъкаа... във вторник отивам на аудиенция

Весели празници!
cuckoo
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 06 Май 2011, 07:36

:D То винаги е така където има юрист работите не вървят.Затова и Ви посъветвах да разберете какво им пише в настанителните заповеди.Аз съм сигурен ,че общината си е вързала гащите като е сложила едно тексче в нея,че наемателя е длъжен да плаща за текущи ремонти.И една грешка сте направили би трябвало на ОС да си гласувате предварително някаква сума която ще се събира за фонд ремонт и обновление и няма да Ви се налага на куп да събирате такива суми .
toni_sf
Активен потребител

Назад към Етажна собственост