начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Теч

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Теч

Мнениеот nikipp » 20 Дек 2010, 23:57

Добър вечер, четох и не можах да намеря точно описание на казуса та да питам.
Сериозен точ от съседите горе-тоест вода в целия апартамент примерно 10 см.Много е вероятно да е от щранговете но не съм сигурен.Та в случая какви права имам да искам от някой да ми оправи щетите и към кого трябва да се обърна- адвокат по какво , специалист по какво . И към кой да си насоча претенциите ?
nikipp
Нов потребител

Re: Теч

Мнениеот trando58 » 21 Дек 2010, 02:00

До nikipp
Ако нямате застраховка за имуществото Ви остават два начина:да обвините съседите си над вас за виновно увреждане или ако течът е от общите щрангове т.е. от общите инсталации в ЕС,да разчитате ОС да гласува сума която да Ви възмезди поради Вашата невиновност.
При всички положения,Управителят на ЕС е ДЛЪЖЕН да вземе отношение доколкото трябва да се установи от къде е течът.Вика се В и К специалист или фирма която прави оглед и съставя протокол за станалото.Оттам нататък,пътища много,зависи от констатацията на спеца.А тъй като говорите и за 10см. слой вода,най-вероятно да си имате и съмишленик със съседа от долният етаж.
trando58
Потребител

Назад към Етажна собственост