начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

използване на общ комин

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

използване на общ комин

Мнениеот vunkata » 15 Окт 2008, 13:36

Съседът ми от долния етаж си направи парно с котле,което включи в общия комин.поради факта,че котлето му беше пракалено голямо за комина,коминът беше разрушен и сега голяма част от дима му влиза в нашия комин,дори излиза от коминните тела и при нас и съседите над нас е ужасно задимено и мирише.След многократни разговори и спорове със съседа да ремонтира комина той категорично отказва.Викахме полиция,пожарна,уведомихме общината и т.н. но и до днес няма резултат.
Как и на кой закон или разпоредба да се позовем и към кой орган да се обърнем за съдействие,за да спре този тормоз?
Предварително благодаря!
vunkata
Нов потребител

Re: използване на общ комин

Мнениеот naughty » 15 Окт 2008, 18:21

я му зазидайте комина и проблема ще се реши :) не допускайте никой у вас за да не е ясно къде е проблема. Монтажна пяна 2-3 бутилки също върши работа.

Самоуправството в случая е единственото решение, другото е безкрайна битка без ясен изход
naughty
Потребител

Re: използване на общ комин

Мнениеот elmutante » 25 Ное 2008, 13:28

Единствената наредба която може да се ползва е Наредба №2 за ПСТН и Закона за етажната собственост ,там що годе може да се изнамери някой член или точка.Други възможности...може би някоя наредба на общините.
Аз имам почти същия проблем,но при мен съседът си е вкарал аспирацията в комина и мирише на всички под и над мен!Утре ще имам консултация с пожарната и ако не се реши проблемът,запушвам комина!!!
Между другото за моя проблем няма никакъв документ написан черно на бяло!
elmutante
Нов потребител

Назад към Етажна собственост