начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

съседско барбекю под прозореца ми

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съседско барбекю под прозореца ми

Мнениеот iren7 » 02 Авг 2011, 12:01

Живея на първи етаж на триетажна кооперация с вътрешен двор. Преди два месеца се нанесоха наематели и започнаха проблемите. Първо имат котка, която основно живее по улиците и от време на време се прибира, но вратата седи непрекъснато отворена заради нея. Това беше бял "кахър", докато не започна строежа на барбекю с навес на два метра отстояние от прозорците ми. Не знам какви са нормативите за отстояние и това какъв строеж се води, но въпросът е, че ми се ограничава достъпа на светлина. Иска ли се разрешително за такъв тип строеж и какви са изискванията. Притеснява ме и факта, че цялата конструкция е от дърво и някакви талашитени плоскости. Къде мога да подам жалба и имам ли основание за такава? Дворът към кооперацията е продаден на двама от собствениците /по техни твърдения, документ за собственост не сме виждали/, като единият собственик е наемодателят на въпросните наематели, които строят и приобщават най-безцеремонно. В останалата част от двора сложиха басейн за лично ползване. :mrgreen:
iren7
Нов потребител

Re: съседско барбекю под прозореца ми

Мнениеот teogeo » 02 Авг 2011, 12:43

iren7 написа:Живея на първи етаж на триетажна кооперация с вътрешен двор. Преди два месеца се нанесоха наематели и започнаха проблемите. Първо имат котка, която основно живее по улиците и от време на време се прибира, но вратата седи непрекъснато отворена заради нея. Това беше бял "кахър", докато не започна строежа на барбекю с навес на два метра отстояние от прозорците ми. Не знам какви са нормативите за отстояние и това какъв строеж се води, но въпросът е, че ми се ограничава достъпа на светлина. Иска ли се разрешително за такъв тип строеж и какви са изискванията. Притеснява ме и факта, че цялата конструкция е от дърво и някакви талашитени плоскости. Къде мога да подам жалба и имам ли основание за такава? Дворът към кооперацията е продаден на двама от собствениците /по техни твърдения, документ за собственост не сме виждали/, като единият собственик е наемодателят на въпросните наематели, които строят и приобщават най-безцеремонно. В останалата част от двора сложиха басейн за лично ползване. :mrgreen:

Като начало:

Отивате в Агенция по вписванията и проверявате кой кому какво е прехвърлял на въпросния адрес. Опитайте
да решите проблема си с конструктивност - проведете (опитайте да) един спокоен разговор с лицата, ако не помогне - сезирайте рДНСК (деструктивност). Те познават достатъчно добре нормативната уредба - разрешителни за строеж, отстояния и т.н. и т.н.

За котката - нека "сайбията" й да преустрои входната врата като й остави едно малко отверстие за преминаване. Котката едва ли се прибира толкова накъркана, че да не може да я уцели и да се налага цялата врата да стои отворена.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот iren7 » 02 Авг 2011, 16:17

Разбира се, че пробвах първо с "добро", аз съм и домоуправител, но ми беше отвърнато: "...ходи си мяцай там откъдето си и като не ти изнася продай си апартамента и се махай", така че с добрия тон - до тук. Иначе бях уверявана, че ще се строи цитирам "навесче за ателие, високо колкото един човек да не може да се изправи". :twisted:
iren7
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 02 Авг 2011, 16:28

Сезирайте общината- дирекция ТСУ и РДНСК- никой няма да се плацика, дето го прави сега, а и никой няма да се прави на Пикасо в двора...
Гарантирам. :mrgreen: ( последното само за да не наруша етикета относно емоциите) :D

п.п. Тео, мога да се обзаложа, че РС няма ( то и не може да има за тази барака, поставена там).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот teogeo » 02 Авг 2011, 17:55

poli_g написа:Сезирайте общината- дирекция ТСУ и РДНСК- никой няма да се плацика, дето го прави сега, а и никой няма да се прави на Пикасо в двора...
Гарантирам. :mrgreen: ( последното само за да не наруша етикета относно емоциите) :D

п.п. Тео, мога да се обзаложа, че РС няма ( то и не може да има за тази барака, поставена там).

Поли, аз не съм и афиширал мнение, че имат такова, още повече че те са НАЕМАТЕЛИ.
Но пък знае ли някой какви пергаменти може да извади, България е страна на прецедентите.

Учудващо е как така наематели идват и почват да строят в чужд двор. Наемодателят знае ли??? :roll:

Iren7, това с мяцането е селташка проява и Ви помага да осъзнаете манталитета на събеседниците си, а оттам - и да предвидите евентуалните техни ходове. Явно тук приказките и добрият тон са излишни. Е*иш му и пишман-суперфициарите му е*иш.

Може да се мисли в много насоки. Една от тях е - вие сте кооперация и най-вероятно сте ЕС (щом Вие сте домоуправител). Говорете с другите собственици в кооперацията. Ако и те не са съгласни с действията на въпросните наематели - имате пълното право да ги отстраните по съответния ред и тогава не Вие, а наемателите ще "мяцат" отвън пред вратата... заедно с котката си. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
teogeo
Активен потребител

Назад към Етажна собственост