начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

заключване на входната врата без домофон

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

заключване на входната врата без домофон

Мнениеот marianka90 » 17 Ное 2010, 09:18

Чувал съм че не е разрешено заключване на входната врата ако няма домофон.
Ако е така някой да ме "светне" "по кой член" ?
благодаря . . .
marianka90
Нов потребител

Re: заключване на входната врата без домофон

Мнениеот toni_sf » 17 Ное 2010, 12:32

до-marianka90 Няма член няма нищо ,ако това е решение на ОС се прави ,и е правилно за по голяма сигурност . :D А защо не си оставяте вашата врата на апартамента отворена.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот marianka90 » 22 Ное 2010, 18:37

направих си труда да прочета много "закончета";
става дума за италиа, франция и англия; превода е долу-горе така:
"-ако няма домофонна система, трябва да има човек-портиер или вратата да липсва"
marianka90
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 23 Ное 2010, 08:17

до-marianka90 И да прочетете още закончета ,те нямат нищо общо със нашият ЗУЕС.Единственото което е общо е ,че е взаимстван от тях но нали знаете побългарено.Нищо не Ви пречи съберете се на ОС и си гласувайте за портиер ,определете му заплата и си решете проблема. :D Това наистина ли се оказва проблем да си носите един ключ допълнително.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот dikobraz » 23 Ное 2010, 12:32

Чудесно е че сте намерили сходни закони, но важащи в други страни. Но и манталитета им е друг.
На мен ми бяха необходими 9 години за да науча съседите да затварят външната врата. До тогава като излизаха и подпираха вратата с камъче, да му е удобно като влиза. И така полека лека прочистих района от камъчета :lol:
Относно израза "Вратата да липсва" нещо ми е неясно, това по скоро е извадка от целия текст. Не може да липсва, най малкото зимата в коридора ще е студ като навън, а европейците не биха си позволявали да губят топлина.
И още, вратата трябва да се заключва, най малкото да не я откраднат.
Друг пример от съседен блок. Слагат Al врата, оставят я отключена и една сутрин осъмват и без врата.
dikobraz
Потребител

Мнениеот toni_sf » 23 Ное 2010, 13:20

до-dikobraz много образно казано е така, манталитета ,ни е много зле, нямаме чувство за обща отговорност , ходим като овце който ни поведе.
toni_sf
Активен потребител

Назад към Етажна собственост