- Дата и час: 21 Ное 2024, 23:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Делба на дворно място
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Делба на дворно място
Здравейте. Наследник съм на част от маломерно дворно място. С другите съсобственици се уточнихме да направим делба чрез Договор за право на ползване. Ще направим и нова скица с маркирани в различен цвят, дяловете за ползване от всеки. Въпроса ми е: Подписването на договора за ползване, трябва ли да бъде при нотариус по местоживеене или може да се подпише при нотариус от друг град.? Съсобствениците живеят в София, а аз в Плевен и е много трудно в работно време да се съберем в Плевен. Може ли да изповядаме сделката в София.?
- bulsped
- Нов потребител
Re: Делба на дворно място
Здравейте!
Ще правите не „дгвор за доброволна делба“, а „гвр за разпрееляне наполването“.
Първият задължително се заверява, при нотариус от района, в който се намира имотът. За вторият - нотариалната заверка не е задължителна.
Ако все пак ще правите - в София няма да стане. Който не може да присъства лично - може да упълномощи другиго.
Ще правите не „дгвор за доброволна делба“, а „гвр за разпрееляне наполването“.
Първият задължително се заверява, при нотариус от района, в който се намира имотът. За вторият - нотариалната заверка не е задължителна.
Ако все пак ще правите - в София няма да стане. Който не може да присъства лично - може да упълномощи другиго.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
Re: Делба на дворно място
Възможно ли е да ми бъде изготвен образец на Договор за разпределяне на ползването.? Срещу заплащане разбира се!
- bulsped
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|