начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

прехвърляне дял от съсобствен имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

прехвърляне дял от съсобствен имот

Мнениеот yusla » 22 Авг 2008, 09:14

Здравейте! При двама съсобственици на имот,може ли единия да прехвърли/продаде,дари/своята част на сина си,/единствен наследник/без знанието на другия? И каква полза би имал от това?
yusla
Нов потребител

Мнениеот ytrewq » 22 Авг 2008, 09:45

Въпросът Ви е изключително комплициран и насочен към тесни специалисти в съответната област на правната наука. Единственият който тук може да Ви помогне е lord_k и мисля той с радост ще го направи. :D
ytrewq
Потребител

Мнениеот imesa » 22 Авг 2008, 10:17

Може, и то само по един единствен начин, стига съсобствениците да не са съпрузи. Всеки нотариус ще ви каже и ще ви изготви документите, това може да направи и адвокат.
И сигурен ли сте, че този син е единствен наследник!!!!!!!!!
imesa
Нов потребител

Мнениеот bebitor » 22 Авг 2008, 20:36

imesa написа:... стига съсобствениците да не са съпрузи...

При съпрузи съсобственост НЯМА! Има бездялова ОБЩНОСТ. Съсобственост в този случай възниква едва след развода.
За питащия- адвокатът ще ви разясни правните възможности.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот yusla » 22 Авг 2008, 21:22

Благодаря на всички,които са отговорили. Двамата съсобственици са две сестри.Едната е прехвърлила своята част на сина си,единствен наследник. И аз се питам правилно ли е това, и каква полза от това,като тя няма други наследници,нали пак той ще я наследи? А аз съм дъщеря на другата сестра, затова се интересувам по въпроса. :)
yusla
Нов потребител

Мнениеот rts » 25 Авг 2008, 17:16

Ще Ви отговоря малко грубо, но и въпросът Ви е твърде грубичък: твърде рано прикачвате на хората определението: наследник. Надявам се, че леля Ви си е още жива, както и майка Ви. На този етап нямате правен интерес от имота.
rts
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба