начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

разделяне на парцел в реални граници

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

разделяне на парцел в реални граници

Мнениеот klimat4o » 20 Авг 2008, 23:40

Знам че отпускарки сезон, но ако има някой във форума ,ако обичате отговорете ми!
Предстои ни разделяне на селски имот в реални граници. Парцелът е квадратура около 2000кв.м. има и достатъчно лице.(прилагам скица)Съсобственици сме 3:1 в наша полза. Съсобственикът притежава и съседният имот.
Въпросът ми е: Издържано ли е юридически да му предостъпим част от парцела, граничеща с неговия имот, но без лице към улицата. Страхуваме се,че след време той ще има и други претенции (отношенията помежду ни са такива) и ще оспорва една такава сделка.
При евентуална съдебна делба, ние като притежатели на 3/4 от имота ще имаме ли ключовата дума при разделянето, защ. така както той иска да си вземе дела, за нас не е най-благоприятният начин за разделяне.
Надявам се да съм бил ясен и да ми отговорите, предварително ви благодаря!

Изображение
klimat4o
Нов потребител

Мнениеот klimat4o » 25 Авг 2008, 22:36

Благодаря, нека дискусията продължава. Както разбирам, препоръките са да не се достига до съдебна делба.
klimat4o
Нов потребител

Мнениеот vili » 29 Авг 2008, 23:56

Ех, кога ще се научиш да уважаваш адвоката и да цениш труда му. За да се направи такава консултация трябва да Ви изнесем една лекция по вещно право. Този вариант, който сте си измислили е неосъществим. След като говорите за делба на "парцели", каквито по действащото законодателство не съществуват / новата терминология е урегулирани поземлени имоти/ , всеки от тях трябва да има минимално необходимите и установени от закона размери за лице и площ. В противен случай е невъзможна както реална, така и съдебна делба. Имотът се изнася на публична продан, което вече по новия ГПК е твърде неблагоприятно за страните. Идете с всички документи при адвокат и си направете необходимата консултация! Иначе ще спестите пари за консултация, но ще загубите много повече!
vili
Потребител

Назад към Съсобственост и делба