начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Въпрос за наследствен апартамент?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за наследствен апартамент?

Мнениеот superfly » 25 Фев 2008, 18:06

Ако може няйкой да помогне ще съм благодарен!
През 1996г. баща ми (който към този момент е вдовец) почива. Като единствени наследници на апартамента който е на негово име сме аз и брат ми. Апартамента към днешна дата не е прехвърлен на двама ни.
Сега може ли да прехвърлим апартамента на мен и брат ми и по какъв начин може да стане това? Какви документи трябва да си подготвим? Ще има ли някаква наказателна такса затова че не е извъшено по-рано?
Предварително благодаря за отговорите ви!
superfly
Нов потребител

Мнениеот rts » 25 Фев 2008, 18:23

Уважаеми господине, въпросния апартамент по силата на закона е наследен от Вас и брат Ви - т.е. не е необходимо да правите нищо. Ако желаете, можете да се снабдите с констативен нотариален акт за притежаваните от Вас идеални части - това обаче не е задължително. Единственото Ви задължение е да си подадете данъчната декларация за придобитото от вас по наследство.
rts
Активен потребител

Мнениеот superfly » 26 Фев 2008, 18:47

Данаците по апартамента са плащани редовно. Когато въведоха декларациите които се подаваха в данъчното с брат ми се подали две отделни декларации. Когато плащаме данъка излиза на две отделни партиди, съответно на негово и мое име.
Въпроса ми е данъчната декларация за придобитото по наследство късно ли е ако се подаде сега (след 11год.)? И какъв налог ще дължа за придобития имот?
Трудно ли ще бъде да се издаде нотариален акт на нас с брат ми?
superfly
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба