начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Подсъдни ли са на военен съд полицаите според новия ЗМВР

Дискусии и предложения по проекти за закони

Мнениеот sledovatel » 18 Яну 2007, 15:41

Мисля, че си прав курсанте и аз също. С някой условности, но в генералната линия си прав така е. И съображенията ти са много на място дадени. Че и обосновани на всичкото отгоре. Когато приеха новия НПК попитахме защо ние няма да посещаваме произшествията със служители на МВР както пише безусловно в НПК....отговора беше - че Румен Ненков така бил казал.....щом е при и по повод на службата компетентна била военна прокуратура. При останалите случаи - цивилната прокуратура и следствие съответно. И кашата се забърка още повече. Когато военната прокуратура води дело по този НПК срещу служители на МВР това ще е основание за обжалване на крайният акт - сгафена подсъдност... :roll: :roll: :roll:
sledovatel
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 18 Яну 2007, 23:10

Де факто това, което най ни тормози - разни безобразни жалби срещу нас именно при и по повод изпълнение на службата - това си остава при военна прокуратура. А това е най-честия случай. Пък там определено ни гледат отвисоко.
Gabi1
Потребител

Re: Относно г`усина с дините

Мнениеот gudio » 19 Яну 2007, 22:00

yugoslav написа:Айде, обади се ! :lol:

СъжЕлявам, че съм с А включилв Ъз тьема, ама ти, yugoslavЕ, немой ли знайш, чеима и такова опция - "лични саобштениа" на овой форум :?: :!: Я те тражим от ондака века да се конектнеш, ама ти - "йок, ничу !" Узми се у руке (руке беле църне очи...), имаме да тражимо, мораме да радимо (или както там му кажуват компатриоти твои :lol: ) "престацио по БАСУ" (некоректний срубский язик, молим да ма извините). Прочени си личните съобщения тук !!! Мораш да не зцаборавиш као ти йесте си "поемно лице" (ударението на "и") !!! :twisted:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот policai » 19 Яну 2007, 22:21

kursant_amvr написа:Дали пък, да не вземем да се върнем на темата ??
gudio написа:Абе, въпросът явно не е чисто теоретичен. Всъщност - плашите ли се, младежи и девойки, от военната прокуратура и военния съд ? Кой бихте предпочели (не дай, Боже) да ви разследва и съди, ако се стигне дотам ?

Ами да, аз като бъдещ служител се плаша.

:D Ха, здрасти! Ако някой е помислил, че съм се споминал - сгрешил е! 8)

Та, пак на въпроса и пак държа на моето си.....предпочитам да останем/както и се случи/ подсъдни на военна прокуратура. Не знам имате ли практически срещи с тази институция, но аз съм имал 10-тина, почти всички военни следователи и прокурори бяхя бивши полицаи, което ми позволи да съм максимално откровен по всички жалби с/у мен!
:roll: Хайде сега едно сравнение между инспекнората на МВР/излишна институция, където попадат парашутисти, некадърни да са истински полицаи/ и военна прокуратура, ето го:
Военните прокурори и следователи събират всички факти и обстоятелства и на тяхно основание решават има ли престъпление или нарушение!
Инспектората на МВР командирова служители, те викат съответния с/у когото има някаква анонимка и го питат: Абе, ти направи ли еди какво си? Отговор: Не!, понеже няма доказателства, свидетели и т.н. ония казват: Излез, помисли си и след 30 мин. ела тук и този път кажи истината, после отиваме заедно да пием по едно! :!:
:roll: та мисълта ми е по-добре правото в кристален вид при военна прокуратура, отколкото бозата при гражданската, наподобяваща инспектората на МВР 8) :twisted:
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

Мнениеот list » 22 Яну 2007, 13:48

Разкошно като аргументация. Само че следите ли практиката? Подобни аргументи изложих по няколко дела. Познайте реакцията - общи голословни твърдения в смисъл, че това не може да е волята на законодателя, а извън протокола - да го приемем означава да останем без работа - и са прави.
list
Младши потребител

Мнениеот kursant_amvr » 22 Яну 2007, 20:53

list,
не знам за другите, обаче аз определено не можах да Ви разбера много добре... :roll:

Бихте ли написал мнението си малко по-подробно ? :wink:
kursant_amvr
Потребител

Предишна

Назад към Обсъждане на законопроекти