начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Завещание за попечителство

Завещание за попечителство

Мнениеот molekula » 13 Мар 2010, 15:57

Здравейте,
В момента ме вълнува много следния въпрос:
Пребивавам в чужбина за постоянно заедно със сина ми, който е на 6 години. Водя се самотна майка, като неговия баща не е вписан в акта за раждане и няма права над него. В България вече нямам адресна регистрация, нямам жилище и нямам намерение да се връщам.
Тук живея с българин, с когото нямам подписан брак, а само документ за официално съвместно съжителство. По местните закони той е със силата на брака, но важи само за пределите на страната, извън нейната територия- не!
Той не е припознал сина ми и аз не искам да има нищо общо с това- тоест не съм съгласна при никакви обстоятелства да му става настойники или попечтител.
Въпросът ми е ако нещо се случи с мен, как мога да дам попечителки права над детето ми на неговите кръстници. Те живеят в Америка, тя е българка , той американец. Искам да направя завещание за попечителство, или нещо с такава сила, тоест в случай , че нещо се случи с мен, моят син да бъде отгледан от тях, а не от моя приятел.
Мога ли да направя това в България, каква е процедурата и какво е необходимо като документи от евентуалните попечители, при условие, че те няма как да присъстват ако се прави това нещо.
Много ще съм благодарна , ако ме посъветвате! Това е важно за мен, тъй като съм сама, нямам родители , братя или сестри и други близки в България.
molekula
Нов потребител

Re: Завещание за попечителство

Мнениеот svettoslav » 13 Мар 2010, 16:13

Разкажете ни нещо повече за себе си,откъде сте,в коя държава се намирате в момента,какво гражданство имате,ако имате,де и т.н.
svettoslav
Активен потребител

Re: Завещание за попечителство

Мнениеот molekula » 13 Мар 2010, 16:25

Не знам кое е важно като информация. От две години съм в Холандия, все още съм с българско гражданство, но съм легално пребиваваща, с всички необходими документи , регистрации и разрешителни.
molekula
Нов потребител

Назад към Право на ЕС