начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Договор за работа в чужбина

Договор за работа в чужбина

Мнениеот nadin4e » 06 Мар 2010, 14:33

Здравейте на всички!
Не знам дали това е правилния подфорум , но ще опитам тук да получа съвет и посока на действие.
Съпругът ми, български гражданин, преди 3 години работи на трудов договор в Черна Гора. Договорът беше за 10 месеца, работа в сферата на спорта. Спортист е. Договорът приключи, прибра се в БГ, но не му изплатиха 2 заплати. Казаха да почака месец -два , че в момента са в криза и ще ги изплатят със закъснение. Съпругът ми многократно контактува по телефона с работодателя си и нищо, казваха му да чака. Накрая Българската Федерация по дадения спорт, изпрати искане до Международната, оттам явно са натиснали черногорския клуб.
И вчера, 2 години след изтичане на договора, в Българската Федерация се получава факс от черногорския работодател , в който пише, че съпругът ми е глобен с 2 заплати , поради неизпълнение на трудовите си задължения. Това определено са глупости, защото до него момент черногорския клуб не е имал такива успехи, както в сезона , през който съпругът ми игра за тях. Отделно можем да вземем характеристика на работата му от тогавашния му треньор. Отделно в договора няма абсолютно никакви точки с глоби и наказания.
Определено ще ни трябва адвокат. Но понеже сега не сме в Бг, искам докато се приберем да посъбера информация.

Въпросите ми са: 1. Към какъв адвокат да се обърнем?
2. Къде се депозира жалба с/у този работодател от Черна Гора.
Извинявам се , че стана прекалено дълго, но...съм притеснена.
Благодаря Ви!
nadin4e
Нов потребител

Re: Договор за работа в чужбина

Мнениеот rts » 10 Мар 2010, 15:40

Необходим Ви адвокат по трудово право от Черна гора (компетентен в тяхното право), освен ако от сключения договор не следва друго. Молбата ще се депозира най-вероятно пак там.
rts
Активен потребител

Re: Договор за работа в чужбина

Мнениеот nadin4e » 10 Мар 2010, 21:26

rts , благодаря Ви! Значи ни чака много дълъг път... :(
nadin4e
Нов потребител

Назад към Право на ЕС