начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Данък печалба при продажба на недвижим имот.

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Данък печалба при продажба на недвижим имот.

Мнениеот Nikolaiii » 08 Дек 2007, 16:34

Здравейте!
Искам да попитам следното: Преди 2 години г-жа Иванова придобива имот чрез покупко-подажба /сделката е изповядана на данъчна оценка/. Понастоящем тя иска да продаде имота си, но купувачът държи сделката да се изповяда на истинската цена. Доскоро трябваше да са изминали 3 години за основно и 5 години за 2-ро...и т.н. жилище, за да можеш да го продадеш /искам да кажа да изповядаш/ на цена по-висока от размера на данъчната оценка или от размера, на който си го закупил преди това. Сега обаче не ми е ясно влязло ли е в сила решението независимо как си придобил един имот - възмездно или безвъзмездно - ако ти е първа по ред продажба за календарната година да не дължиш данък печалба за горницата между сумата, на която изповядваш и размера на данъчната оценка? При втора, трета и т.н. продажба, дори имотът да ти е бил дарен - дължиш този данък.
Молбата ми е ако някой е сигурен да ми каже - влязъл ли е в сила наистина този закон?
Предварително благодаря на отзовалите се, защото аз от 10 места чух 10 различни мнения.
Nikolaiii
Младши потребител

Назад към Данъчно право