начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

спортен казус

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

спортен казус

Мнениеот vanina65 » 28 Апр 2008, 20:24

здравейте всички
благодаря на всички предварително които имат желание да споделят мнението си.казусът е следния:спортист се осигурява като безработен/чл.40 ал.5 от ззо-6.60 лв на м./ за периода 01.01.2007-30.09.2007г/.през м.10.2007 печели маратон и получава като награда лек автомобил от известен вносител на марката.подписва и граждански договор със същия вносител за спортни консултации и срок 01.10.2007-31.03.2008г.възнаграждението по договора е изплатено цялото през м.10.2007г.задължен ли е да прави годишно изравняване на зо по таблица 2 към гдд./попълнено е приложение 6 към гдд за получената
награда/. :roll:
vanina65
Потребител

Мнениеот vanina65 » 30 Апр 2008, 09:10

ставаше дума за ЧОВЕК не за безплатни версии на програми.консултирах БЕЗПЛАТНО лицето и му ПОМОГНАХ за годишното изравняване.за всички които се интересуват от казуса-направих запитване до нап -не се прави годишно изравняване.благодаря на всички които "помогнаха".
vanina65
Потребител

Мнениеот prnedev » 02 Май 2008, 07:58

Лютий, в случая не си прав. До момента Ванина пуска все интересни казусчета, където човек има за какво да се заинтригува да се порови.
Освен това и помага с нейни решения (сигурен съм, че си проверил повечето от 125-тях мнения ;-) )
Колкото до тази тема... съжалявам, че не ми остана време преди 30 април да се поразровя и да разгледам как стоят нещата ;-)

Дай да го направим, както те помолих... пускай някоя половин дума като насока по темата, а нататък твоите приказки ;-), с които в повечето случаи съм съгласен.
Иначе съвсем ми е ясно, че крайния клиент възприема вашата работа само в частта "процесуално представителство" и не му се плаща за превантивни консултации. Да не казвам, че го има и "страха" как да иде да си поговори с адвокат, като последния може и нищо да не каже, пък да си прибере парите ;-). Но за радост лека полека хората вече започват да се престрашават и виждат, че не е толкова страшно ;-)
Поотплеснах се леко. Та молбата ми е към теб, ако можеш давай по въпроса едно-две изречения тип "Симеончо ІІ", пък ако не се сети човек за какво става дума - да си поръча индивидуална консултация.
prnedev
Активен потребител

Мнениеот vanina65 » 02 Май 2008, 14:23

благодаря Ви за подкрепата г- Недев.весели празници на всички. :roll:
vanina65
Потребител

Назад към Данъчно право