начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

ДУК и нормативно признати разходи

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ДУК и нормативно признати разходи

Мнениеот vili_spasova » 22 Апр 2008, 09:14

Уважаеми г-н Недев, Бихте ли потвърдили/или напротив/ становището ми относно ДУК, че считано от 01.01 2008 г. не се начисляват/не се признават нормативно признатите разходи, защото ДУК с промените в ЗДДФЛ и в КСО от 01.01.2008 г. са приравнени данъчно и осигурително с трудови или служебни правоотношения.
прощавайте ако съм объркала нещо от счетоводната терминология.. :)

Не се заяждам със счетоводителката си и не споря, а жената иска и двете да сме на едно мнение и ме помоли за становище... :)
Благодаря Ви предварително и Ви пожелавам лека и успешна седмица :)
vili_spasova
Потребител

Мнениеот prnedev » 22 Апр 2008, 14:28

Да, няма нормативно признати разходи,
Договорите за управление или контрол вече са приравнени към трудовите правоотношения. При изплащането на тези доходи вече не се издава Сметка за изплатени суми, а най-обикновен фиш за заплата ;-)

И все пак, кажете на колежката да прави отделна ведомост, а не да ги прибави към ведомостта на работниците и служителите ;-)
prnedev
Активен потребител

Мнениеот vili_spasova » 22 Апр 2008, 15:32

Благодаря МНОГО ! :) г- н Недев :D
Двете със счетоводителката Ви благодарим и Ви пожелаваме много лични и професионални успехи. :)
Вили
vili_spasova
Потребител

Назад към Данъчно право