начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

pitane?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

pitane?

Мнениеот animated » 21 Яну 2008, 16:34

здравейте! родих преди 2 години и 3месеца, ползвала съм вси4ки възможни отпуски и болни4ни които ми се полагат, но сме си плащали ние защото не съм действителен работник във фирмата. от Януари тази година съм неплатен отпуск 6 мес. за гледане на дете като си плащам само здравните и доколкото разбрах ми се води стаж.мисля 4е съм бременна.
Въпроса ми е : трябва ли да имам някакви отработени дни между двете бременности за да ползвам пак болни4ни и май4инство? мъжа ми казва 4е май трябва да имам 6 месеца в които да съм се водила на работа.и трябва ли да прекратя неплатения отпуск сега за да ми се съберат 6-те работни месеца?а какви пари 6те давам за осигуровки и колко ще полу4авам после. заплатата ми е минималната
animated
Нов потребител

Мнениеот animated » 22 Яну 2008, 16:49

не разбирам, въпроса ми или е много сложен или е много тъп, защото пуснах това питане на 3-4 места и никаде никой не ми отговаря. поне кажете ако някаде съм сбъркала за да се поправя .знам че никой не е длъжен да ми отговаря ама ви се моля за мен е важно :roll: Благодаря предварително за отговорите ви,каквито и да са те!
animated
Нов потребител

Отговор

Мнениеот taniatot » 22 Яну 2008, 17:42

Доколкото разбрах основното ти питане е дали трябва да се върнеш на работа. Ами, според мен, не, тъй като ти и преди да излезеш в болнични за бременност и раждане за първото дете, си осигурявана на минимална работна заплата. Болничният се изчислява на база среден доход - най - общо казано - за предходните 6 месеца, но не по - малко то минималната работна заплата. Така че ти така или иначе ще получаваш обезщетение, изчислено на база минималната работна заплата. А по отношение на това, което е казал мъжът ти, да, трябва да имаш 6 месеца трудов стаж, но общо, независимо при кой работодател. Така че, моето мнение е, стой си вкъщи и си гледай детето. Събирай сили за новото.
taniatot
Нов потребител

Назад към Данъчно право