начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Има ли такава практика за призовки по телефона?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Има ли такава практика за призовки по телефона?

Мнениеот abvto » 09 Фев 2006, 14:06

Здравейте,
става въпрос, че вчера някакъв се е обадил на приятелката ми и й е казал, че се обажда от "Полицейското управление в Пловдив" и я пита дали "може да й прати призовка във връзка с едно дело да свидетелства" , но нито се идентифицира с име или с длъжност, нито при поискване във връзка със какво става въпрос, не дава никаква информация. Много странно!? Милата така се е изплашила , че и аз не знам какво да правя. А не върви да се обадя на 166 за да ги питам.
Ако някой може да каже дали има такава практика и всякаква полезна информация ще ви бъда много благодарен! Или просто е някаква шега на някой и...т!
Благодаря ви предварително!

Само да добавя, че обаждането е по GSM, а и номера от който се обадиха е на B-connect
Последна промяна abvto на 09 Фев 2006, 15:07, променена общо 1 път
abvto
Нов потребител

Мнениеот Гост » 09 Фев 2006, 14:29

Съгласно чл.41 ал.4 ГПК , съответно чл.158 ал.8 НПК в бързи случаи призоваването може да се извърши по телефона , телекса , факса или с телеграма.Призоваването по телефона и факса се удостоверява писмено от длъжностното лице , което го е извършило , призоваването с телеграма-с известие за доставянето й, а по телекса-с писмено потвърждаване за получено съобщение
Гост

Мнениеот б » 09 Фев 2006, 15:03

възможно е някой да се пошегувал, но е възможно и да от съответното РПУ да са проверили дали действително живее на този адрес, за да връчат призовката.
б

Мнениеот гост » 09 Фев 2006, 16:52

този, който и се обадил, не е ли казал за какво дело, № или дата на призоваване, или най малкото да отиде до съда при призовкарите и да вземе призовка, е за нея, но първо трябва да не е открита на адреса си или както казаха другите ако е по-бързото производство, иначе би трябвало да се представи, и те едвали биха се обадили по ГСМ, по-скоро използват служебен стационарен телефон
гост

Благодаря на вси4ки мнения

Мнениеот abvto » 09 Фев 2006, 17:55

Благодаря на всички
Ще пробваме идеите , които ми дадохте
abvto
Нов потребител

Благодаря на вси4ки мнения

Мнениеот abvto » 09 Фев 2006, 17:55

Благодаря на всички
Ще пробваме идеите , които ми дадохте
abvto
Нов потребител

Мнениеот Гост » 10 Фев 2006, 22:58

Абе по - добре недей да се пробваш.
Гост

Мнениеот Гост » 11 Фев 2006, 11:18

Действително е често срещана практика призоваването от личен телефон, защото управленията имат лимит за обаждане на мобилни :lol: . В случая, най вероятно просто са проверили адреса за да не се хабят напразно.
Гост

Мнениеот дикобраз » 12 Фев 2006, 13:42

специално полицията имат оферти и от мтел и глобул за по евтини абонаментни програми но не съм чул да им раздават и б-конект. последния такъв случай беше със известния Деси от гр. Искър който се обаждал на жени представял се за полицай и им е нареждал да му заредят телефона с ваучери. така че нещо е несериозно. а и мисля че МВР е цифровизирано и би трябвало да се изпише цифров стационарен номер и съответно да го има в разпечатките
а иначе колегата по горе е прав за ГПК.
а и това че не се е представил ....
дикобраз

Назад към Наказателно право