начало

Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения) Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения)

tarsja lekzii ot kursovete za notariusi !

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

tarsja lekzii ot kursovete za notariusi !

Мнениеот zosima » 16 Мар 2004, 17:20

Kolegi znam, 4e kursovete o6te ne sa zapo4nali, no v avans iskam da pomolja ako njakoy ot vas ima dobroto jelanie da pomogne i da me snabdi s lekzii ot njakoy ot dvata (zasega) kursa (na ATLAS i na SIBI) - molja da mi pi6e na e-mail: mit790@mail.bg !

Njama da ostana dlajen !
zosima

Re

Мнениеот Гъбарко » 18 Мар 2004, 09:09

Колега имате лекциите , ако ми посочите информация за курса на Атлас Кога е провеждането му ,на какви теми и кои са лекторите?
Гъбарко

Re: tarsja lekzii ot kursovete za notariusi !

Мнениеот feniks » 18 Мар 2004, 09:39

Az sashto se prisaedinyvam kam ofertata na zosima!
E-mail:feniks@lex.bg!
feniks
Младши потребител

Re: Re

Мнениеот boba » 18 Мар 2004, 11:11

Национален център за юридическо обучение с логистичната подкрепа на АТЛАС КОНСУЛТИНГ организира

ПОДГОТВИТЕЛНИ КУРСОВЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ НА КАНДИДАТИ ЗА НОТАРИУСИ
хотел “Родина”, гр.София от 25 до 28 март 2004г.

ЛЕКТОРИ

-Проф. Д-р Владимир Петров – ЮФ на СУ”Св.Климент Охридски”
-Проф.Д-р Цанка Цанкова – ЮФ на СУ”Св.Климент Охридски”
-Доц.Д-р Методи Марков – ЮФ на СУ”Св.Климент Охридски”
-Гл.ас. Ружа Иванова – ЮФ на СУ”Св.Климент Охридски”, зам.председател на АС при БТПП
-Камелия Касабова – СФ на СУ”Св.Климент Охридски”, зам.председател на АС при БСК
-Наталия Стоева – нотариус
-Ася Асенова - нотариус

*Курсът на обучени е 32 академични часа

ПРОГРАМА

. Статут на нотариуса, помощник-нотариуса и стажант-нотариуса. Права, задължения, отговорност. Служители при нотариуса и отговорностите им. Отвод и заместване на нотариус. Отвод на участници в нотариалното производство.
· Права, задължения и отговорност на съдията по вписванията.
· Нотариални такси по Закона за нотариусите и нотариалната дейност. Такси по ЗМДТ, ЗСПЗЗ, ЗВСЗЗ, ЗВСЗГГФ и Закона за особените залози.
· Служебен архив на нотариусите.
· Право на собственост. Видове собственост. Публична и частна държавна собственост. Съсобственост. Разпоредителни сделки при различните видове собственост. Условия за действителност
· Етажна собственост. Ограничени вещни права върху чужда вещ.
· Придобивни способи за придобиване на право на собственост или ограничени вещни права.
· Съпружеска имуществена общност. Правен режим. Условия за действителност на разпоредителни сделки с вещи, съпружеска имуществена общност
· Нотариални действия при възстановяване на собствеността по реституционните закони.
· Нотариални действия при приватизационни сделки.
· Видове сделки с недвижими имоти и вещни права върху тях. Форма – Недействителност на такива сделки.
. Прехвърляне на вземания и задължения.
· Залог и ипотека. Особен залог. Нотариални действия във връзка с тях.
· Нотариални действия при облигационни договори. Нотариални действия при прехвърляне на моторни превозни средства.
· Наследяване. Понятие и видове. Наследяване по завещание. Форма на завещанието. Отмяна и недействителност на завещанието.
· Приемане и отказ от наследство. Разпоредителни действия с наследство.
· Представителство. Понятие и видове. Представителство в гражданското и търговско право.
· Дружество. Понятие и видове. Представителство в гражданското и търговско право.
· Сделки с търговско предприятие.
· Прехвърляне на дружествен дял или акции в търговско предприятие. Апорт.
· Общи правила на охранителните производство.
· Доказването в нотариалното производство. Документи – официални и частни. Документи с доказателствена сила на нотариален акт.
· Видове нотариални производства. Нищожни нотариални удостоверявания.
· Вписването като завършваща фаза на нотариалното производство. Подсъдност. Форма

Цена: 420 лв. / В цената е включен ДДС /

Цената включва: лекции, помагала, кафе паузи.

Доплащания:

-нощувка в двойна стая – 25 лв.
-нощувка в единична стая – 50 лв.
-закуска на блок маса – 10 лв.
-обяд – 16 лв.
-вечеря – 18 лв.

Срокове за записване

Най-късно до 22.03.2004г.

За допълнителна информация: 1202 София,ул.”Струма” 2А, 2ет.
Тел:983 36 48; 983 42 18; 098486473; 098325765;
лица за контакти: Галя Иванова
Надя Киселова

Плащанията може да извършите по банков път или в брой в офиса на фирмата: “АТЛАС КОНСУЛТИНГ”ООД
ОББ АД – клон Искър; Б.код 20080023; б.сметка 1018153710
boba

Мнениеот Гъбарко » 20 Мар 2004, 13:33

Колеги , посочете ми,за кои градове ще участвате на изпита и ако не сте ми конкуренти ще Ви погона да се снабдите с лекции и от двата курса
Гъбарко

Мнениеот kolejka » 20 Мар 2004, 18:13

Zdraveite! Dano ste iskren/a i naistina moje da me snabdite s lektzii. Az dori i da iskam ne moga da gi posetia, poneje predi izvestno vreme pretarpiah zlopoluka i imam izvestni problemi s prastite na ratzete si i pisha znachitelno po-bavno ot bolshinstvoto. Kandidatstvam za slednite raioni: Dulovo, Ruse, Plovdiv. Po- goliam interes proiaviavam kam kursovete na Atlas. Ochakvam vkliuchvane ot Vasha strana!!! E- maila mi e benda35@yahoo.com
kolejka
Младши потребител

Мнениеот Amika14 » 22 Мар 2004, 10:28

Няма да се явявам на конкурс за нотариус, но тези лекции биха ми помогнали да разбера доста неща. Така че, ако не е проблем, изпрати ми и на мен :)
Amika14

Мнениеот тина » 22 Мар 2004, 10:56

Колега, наистина, ако не Ви е проблем и ако не съм Ви конкуренция, моля изпратете ми лекциите от подготвителните курсове за нотариуси-който и да е. Е, предпочитам на СИБИ, защото имат примерни казуси, но..... Ще кандидатствам за Раднево, Нова Загора и Казанлък. Дано не съм Ви конкуренция: e-mail zsotirowa@abv.bg
тина

Мнениеот feniks » 22 Мар 2004, 12:01

Аз съм адвокат и не съм Ви конкурент-надявам се, че ще получа лекциите от курса за нотариуси:e-mail:feniks@lex.bg!Благодаря!
feniks
Младши потребител

Мнениеот gosheto » 22 Мар 2004, 12:01

Kolegi,az nqma da se qvqvam na konkurs,no sy6to proqvqvam interes kym lekciite zaradi informaciqta v tqh.Ako mojete da mi uslujite,pi6ete mi.
gosheto

Мнениеот адвокат » 22 Мар 2004, 14:26

Предлагам лекциите нa "Atlas-konsult "по 120 лв. на първите трима безплатни лекции на "СиБи"
е-mail: okean@abv.bg
адвокат

Мнениеот gabarko » 22 Мар 2004, 21:20

Kolega qne ste mi konkurent i ste se opitam da vi uvedomia za lekziite sled 28.3.2004 g.
gabarko

Мнениеот Златева » 23 Мар 2004, 17:55

Колега, кандидатствам за Варна. Интересувам се от свитъка с примерните казуси /имам предвид курса на "СИБИ"/ . Ел. ми адрес е zlateva.ilieva@abv.bg
Интересува ме при какви условия и цена бих могла да получа копие от свитъка.
Златева
Златева

Мнениеот спешен кабинет » 23 Мар 2004, 18:46

Колежке Златева , засега предлагам лекциите нa "Atlas-konsult "по 120 лв. защото там съм се записал - на първите трима , ако ми изпратят пари за това , - за тях ще се запиша и за курсовете на СИБИ и ще им ги изпратя и вторите лекции безплатно е-mail: okean@abv.bg
Тогава ще направя отделна оферта за лекциите на "Сиби"
Колкото до конкуренцията: КОЛЕГИ - КАНДИДАТ НОТАРИУСИ - ние не сме си конкуренция- КОНКУРЕНТ НИ Е КОМИСИЯТА .........не го ли разбирате..........така,че изобщо не ми пука дали ще кандидатствате за моите райони, пак ще Ви дам лекциите / ако си платите/
"Всичко е сделка"- автор Витали Таджер
спешен кабинет

Мнениеот julyanne » 24 Мар 2004, 15:05

Кажете, моля, как премина първият курс? Раздават ли се лекциите в печатен вид или трябва да записваме като луди, ако искаме да възпроизведем всичко?
julyanne
Младши потребител

PREDLOJENIE

Мнениеот ogi » 25 Мар 2004, 10:27

Ako se dokopam do tez lekcii shte gi pusna (sled izpitite za notariusi) w Internet
FOR FREE : )
ogi
Младши потребител

Мнениеот nsv » 27 Мар 2004, 13:05

prisaedinqvam se kam kolegata , ne sam Vi kokurent za tozi konkurs , no rabotq mnogo notarialna rabota i tezi lekcii 6te sa mi samo ot polza v deinostta mi ako ne e problem i az molq za nabora ot lekcii , molq pi6ete mi na : email:nvodenicharov@mail.bg ili na ns_vodenicharov@abv.bg 6te sam Vi mnogo priznatelen
nsv
Младши потребител

Re: PREDLOJENIE

Мнениеот boba » 29 Мар 2004, 09:33

ЗАМЕНЯМ лекциите на СИБИ срещу такива от първия курс на Атлас. Ще си пусна e-maila след като мине курса - около 19-20.04.2004 г. Колеги, не се връзвайте, че има много записали се и платили на тези курсове! Малко сме.
boba

Мнениеот kolejka » 31 Мар 2004, 00:10

Ne znam kakvo razbirate pod malko, no az posetih kursa na "Atlas" i uchastvashtite biaha poveche ot vmestimostta na konferentnata zala sas 120 mesta.
kolejka
Младши потребител

Мнениеот boba » 31 Мар 2004, 11:03

Тъй като курсът е от 16.04, вероятно все още не са се записали всички желаещи, т.к. до миналата седмица бяха около 20 записали се. Или може би повечето са участвали в другия курс.
boba

Следваща

Назад към Лекции и материали