начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Моля, дайте ми идея от къде мога да намеря информация?

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

Моля, дайте ми идея от къде мога да намеря информация?

Мнениеот radostna » 14 Юни 2006, 20:08

Имам изпит по международно търговско право, но учебника, който използвам на Ив. Владимиров, не съдържа всички теми по конспекта. В интернет също много търсих, но не мога да намеря това, което ми трябва.

Интересуват ме учебници, закони, линкове към правни портали, всички източници, които мога да изпобзвам за инфо относно:

1. Представителство в международното търговско право
2. Погасителна давност в международното търговко право
3. Външноикономически договори
4. Външноикономически договор за ишлеме
5. Външноикономически лицензионен договор
6. Външноикономически договор за лизинг

Предварително благодаря :)
radostna
Младши потребител

Мнениеот dob4ozmeia » 14 Юни 2006, 22:24

Виж някой учебник на Лилия Каракашева - Външнотърговска сделка или нещо такова беше, но там е по-скоро през погледа на икономиста, а не правно. Ако имам време тия дни може да сканирам нещо от един друг учебник, но и него трябва да го видя и да ти го пратя на е-мейл.
dob4ozmeia
Нов потребител

Мнениеот radostna » 15 Юни 2006, 09:38

dob4ozmeia написа:Виж някой учебник на Лилия Каракашева - Външнотърговска сделка или нещо такова беше, но там е по-скоро през погледа на икономиста, а не правно. Ако имам време тия дни може да сканирам нещо от един друг учебник, но и него трябва да го видя и да ти го пратя на е-мейл.

Много благодаря :) , нищо че учебника разглежда нещата от икономическа гл. точка, ще ми бъде полезна информация. Аз съм икономист, този изпит ни е сложен в последния семестър за магистри, за да ни разширят познанията относно международната търговия. Лошото е, че няма достатъчно литература по въпроса, която да е събрана на едно място. Купила съм два учебника - по международно търговско право и все още това е само половината ми конспект. Ще потърся и този, който ми го препоръча. Имам предчуствие, че тези гореизброените договори (като забравих и договор за международна застраховка) са от международното частно право, НО щом преподавателите казват да учим международното търговско, няма да спрорим с тях .... :lol: Аз все пак търся във всички възможни източници. Ако намериш нещо за тези договори или само един от тях , ще съм много благодарна. Мерси още веднъж за инфото.
radostna
Младши потребител

Назад към Лекции и материали