Имам изпит по международно търговско право, но учебника, който използвам на Ив. Владимиров, не съдържа всички теми по конспекта. В интернет също много търсих, но не мога да намеря това, което ми трябва.
Интересуват ме учебници, закони, линкове към правни портали, всички източници, които мога да изпобзвам за инфо относно:
1. Представителство в международното търговско право
2. Погасителна давност в международното търговко право
3. Външноикономически договори
4. Външноикономически договор за ишлеме
5. Външноикономически лицензионен договор
6. Външноикономически договор за лизинг
Предварително благодаря
- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля, дайте ми идея от къде мога да намеря информация?
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Виж някой учебник на Лилия Каракашева - Външнотърговска сделка или нещо такова беше, но там е по-скоро през погледа на икономиста, а не правно. Ако имам време тия дни може да сканирам нещо от един друг учебник, но и него трябва да го видя и да ти го пратя на е-мейл.
- dob4ozmeia
- Нов потребител
dob4ozmeia написа:Виж някой учебник на Лилия Каракашева - Външнотърговска сделка или нещо такова беше, но там е по-скоро през погледа на икономиста, а не правно. Ако имам време тия дни може да сканирам нещо от един друг учебник, но и него трябва да го видя и да ти го пратя на е-мейл.
Много благодаря , нищо че учебника разглежда нещата от икономическа гл. точка, ще ми бъде полезна информация. Аз съм икономист, този изпит ни е сложен в последния семестър за магистри, за да ни разширят познанията относно международната търговия. Лошото е, че няма достатъчно литература по въпроса, която да е събрана на едно място. Купила съм два учебника - по международно търговско право и все още това е само половината ми конспект. Ще потърся и този, който ми го препоръча. Имам предчуствие, че тези гореизброените договори (като забравих и договор за международна застраховка) са от международното частно право, НО щом преподавателите казват да учим международното търговско, няма да спрорим с тях .... Аз все пак търся във всички възможни източници. Ако намериш нещо за тези договори или само един от тях , ще съм много благодарна. Мерси още веднъж за инфото.
- radostna
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|