начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

kakvo e neobhodimo za da se mine izpita po M4P

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

kakvo e neobhodimo za da se mine izpita po M4P

Мнениеот ancient_lady » 08 Яну 2008, 22:11

Chuvam golemi legendi za tozi izpit. Na men mi predstoi da go durja lqtoto i iskam da znam otkude da cheta. Ot razlichni avtori li se chete ili trqbva da se nablqga na tova koeto e pisal Natov. A i tozi kazus vuzmojno li e da bude reshen ili kakto vijdam tuk vuv foruma bez nqkakkuv algoritum nemoje.
ancient_lady
Нов потребител

Мнениеот elmazov » 10 Яну 2008, 15:05

Аз държах изпита през зимната сесия на 2007 г. в СУ и това са ми наблюденията:

1) Достатъчно е да се посещават лекциите на проф. Натов редовно, а също така трябва да се прочете и неговият коментар на Кодекса на МЧП.

2) Силно препоръчвам да се посещават упражненията при Боряна Мусева - тя дава най-добрите съвети за това как се решават казусите. Също така е добре да се прочетат нейните статии.

3) На изпита се разрешава ползването на нормативните актове (КМЧП и различни регламенти), така че трябва да се запознаете и с тях - особено с регламентите на ЕС.

4) Много е важно да се решат колкото може повече примерни казуси.

5) И най-накрая много зависи кой ще ви проверява казуса :) Както е може би при всички писмени изпити.

Пак казвам - това е за СУ. В другите ВУЗ не знам как минава изпита.
elmazov
Младши потребител

Назад към Лекции и материали