начало

Съдия Мирослав Петров съобщи за двоен аршин при проверките на прокурор Йордан Петров Съдия Мирослав Петров съобщи за двоен аршин при проверките на прокурор Йордан Петров

Конкурс за дознатели

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Конкурс за дознатели

Мнениеот Deputy_major » 21 Авг 2004, 19:35

С колегите Наблюдятел и Експертит зазвучахме в акорд!!!
Благодаря, трябваше да прозвучи гласът на професионалистите!
Deputy_major

Мнениеот наблюдател » 23 Авг 2004, 19:52

Благодаря,колега за мнението.Но не е необходимо да си супер професионалист за да разбереш кое как трябва да е.Само,че липсва интерес нещата да бъдат уредени както трябва.Иначе и в конкурсите за дознатели стават неща,каквито се случват и по други конкурси.То е част от българската действителност.
Като гледам конспектите имам впечатление,че тези конкурси,а и за магистрати повтарят държавните изпити,а това ми се струва излишно.Това може би е поради липса на нови свежи идеи.Най-лесно е така:дайте им конспекта на кандидатите и да се оправят.който е наш човек щеси влезе и така и така.Но си мисля щом си взел веднъж диплома не е нужно някаква група или комисия да те препитва за неща и знания,които си доказал пред хора на много по-високо ниво.Имам предвид държавната изпитна комисия.Конспекта лесно се назубря.Казусите и те не са нерешими.Но има ли гаранция,че спечелилият този конкурс е човекът,който ни трябва.Затова си мисля,че тези конкурси не трябва да бъдат в този вид.
наблюдател

Мнениеот Няма значение » 15 Сеп 2004, 09:30

Не знам дали в "Академията"-ха-ха- дето пак се влиза с яки връзки получават задълбочени знания, но от мои познати знам, че там и катър да вържеш пак ще завърши."За разлика от много други ВУЗОВЕ."
Няма значение

Мнениеот наблюдател » 15 Сеп 2004, 21:47

Имам впечатления от Академията и ще ти кажа,колега,че не си прав.Там за разлика от други Вузове отпадат много студенти,които не показват нужните качества.С невзет изпит не може да преминеш в по-горен курс.В Благоевград например може да преминеш и с 4 невзети изпита.Познавам учащи в Благоевград,които 6 пъти се явяват на граждански процес и това не им пречи да си продължават учението.В Академията това не може да стане.Освен това много стриктно се държи на присъствие на лекции.Така,че не съм съгласен с горното мнение.
наблюдател

Мнениеот петко » 19 Сеп 2004, 22:21

момчетаи момичета, не съжалявайте, че не можете да станете дознатели. Аз съм такъв и миля да си търся работа навън от МВР. Много тъпанари и простаци има в системата. Трябва да се превиш на малоумен, за да не се набиваш на очи, иначе те ебават и товар с работа. Затъваш духовно, а и физически.
петко

Мнениеот георги » 20 Сеп 2004, 13:38

Гледай си работата!
георги

Предишна

Назад към Конкурси, изпити